Ψυχολογική Θεραπεία - Ατομική

Ψυχολογική Θεραπεία - Ατομική

Οι συνεδρίες ατομικής θεραπείας λαμβάνουν χώρα μία φορά την εβδομάδα σε χρόνο που έχει καθοριστεί μεταξύ του θεραπευτή και του θεραπευόμενου. Ο δεύτερος προσέρχεται στον ψυχολόγο με αφορμή ένα συγκεκριμένο αίτημα. Αυτό μπορεί να είναι κάποιο ζήτημα που του προκαλεί δυσκολία σε έναν ή περισσότερους τομείς της ζωής και της καθημερινότητάς του (όπως στις διαπροσωπικές σχέσεις ή τον εργασιακό χώρο) ή αισθήματα δυσφορίας (όπως άγχος, θλίψη, απογοήτευση, θυμό, αδυναμία).

Διαβάστε περισσότερα
Θεραπεία Ζεύγους

Θεραπεία Ζεύγους

Στη θεραπεία ζεύγους τα δύο μέλη που αποτελούν το ζευγάρι προσέρχονται ταυτόχρονα στη συνεδρία και θέτουν από κοινού τα ζητήματα που τους απασχολούν. Η παρέμβαση αφορά κυρίως στον τρόπο με τον οποίο τα μέλη του ζευγαριού σχετίζονται μεταξύ τους και έχουν μάθει να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν.

Διαβάστε περισσότερα
Θεραπεία Οικογένειας

Θεραπεία Οικογένειας

Η οικογένεια αποτελεί ένα κοινωνικό σύστημα σε μικρογραφία. Τα μέλη της αναλαμβάνουν ρόλους, οι οποίοι έχουν περιορισμούς, ευθύνες και ελευθερίες και με αυτό τον τρόπο οργανώνουν μία δομή που εξυπηρετεί τη λειτουργία του οικογενειακού συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα
Θεραπεία Παιδιών και Εφήβων

Θεραπεία Παιδιών και Εφήβων

Θα μπορούσαμε να πούμε πως τα παιδιά είναι ο καθρέφτης μιας οικογένειας ή ενός σπιτικού. Ο τρόπος που η οικογένεια έχει δομήσει τις σχέσεις της, ο ρόλος που το κάθε παιδί έχει στο οικογενειακό σύστημα, ο τρόπος που αλληλεπιδρά με τα αδέρφια του ή τοποθετείται στην απουσία αυτών, οι επενδύσεις που είχε ο κάθε γονέας για το παιδί του προτού καλά καλά αυτό έρθει στον κόσμο, αλλά και το περιβάλλον της οικογένειας σε συνδυασμό με πλήθος παραγόντων όπως αυτών της καθημερινότητας είναι στοιχεία που επηρεάζουν την ανάπτυξη του παιδιού στην πορεία του προς την ενηλικίωση.

Διαβάστε περισσότερα
Θεραπεία Ψυχικού Τραύματος DBR

Θεραπεία Ψυχικού Τραύματος DBR

Η Tραυματοθεραπεία είναι ένα σχετικά νέο πεδίο στην επιστήμη της ψυχολογίας και πιο συγκεκριμένα στην ψυχοθεραπευτική πρακτική, το οποίο κερδίζει διαρκώς περισσότερο έδαφος. Πολλές είναι, λοιπόν, οι τεχνικές και τα μοντέλα που έχουν αναπτυχθεί σχετικά με τη θεραπεία του ψυχικού τραύματος.

Σύμφωνα με την κλασική αφηγηματική θεραπεία, ο θεραπευόμενος χρειάζεται να αφηγηθεί την ιστορία του, να τη βάλει σε λέξεις και να την εκφράσει προκειμένου αυτή να αποκτήσει μία υπόσταση.

Διαβάστε περισσότερα
Θεραπεία Ψυχικού Τραύματος CRM

Θεραπεία Ψυχικού Τραύματος CRM

Στην πορεία της ανάπτυξής μας βιώνουμε πλήθος εμπειριών. Κάποιες από αυτές δρουν εποικοδομητικά και προς όφελος της εξέλιξής μας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για έναν ευτυχή και απρόσκοπτο βίο κατά τη διάρκεια του οποίου το άτομο ευημερεί, αισθάνεται δυνατό, επιθυμητό και ικανό να ανταποκριθεί σε πλήθος καταστάσεων. Κάποιες άλλες εμπειρίες μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τον ψυχικό τραυματισμό του ατόμου.

Διαβάστε περισσότερα
Θεραπεία Ομάδας

Θεραπεία Ομάδας

Η θεραπεία σε ομάδα είναι μία μορφή ψυχοθεραπείας. Η ομάδα αποτελείται από έξι έως οκτώ μέλη και δύο θεραπευτές ενώ συγκεντρώνεται σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη συχνότητα με ορισμένο στόχο ή αίτημα.

Διαβάστε περισσότερα
Συμβουλευτική

Συμβουλευτική

Η συμβουλευτική αποτελεί μία μέθοδο επεξεργασίας ενός συγκεκριμένου ζητήματος που απασχολεί το άτομο. Στοχεύει στη διερεύνηση του πλαισίου μέσα στο οποίο προκύπτει το ζήτημα, την αναζήτηση πληροφοριών για αυτό καθώς και τη διερεύνηση των πόρων του ατόμου και της καταλληλότερης διαχείρισης που μπορεί να συμβεί απέναντι σε μία κατάσταση λιγότερο ή περισσότερο επείγουσα. Το πρόβλημα που αποτελεί και αφορμή για να προχωρήσει κανείς στην αναζήτηση συμβουλευτικής μπορεί να σχετίζεται με οποιαδήποτε πτυχή της ζωής και της λειτουργικότητάς του, όπως το εργασιακό περιβάλλον, το προσωπικό σχετίζεσθαι, οι οικογενειακές σχέσεις κ.α.

Διαβάστε περισσότερα
Απομακρυσμένες και Κατ’ Οίκον Συνεδρίες

Απομακρυσμένες και Κατ’ Οίκον Συνεδρίες

Ακολουθώντας τις ανάγκες όπως αυτές διαμορφώνονται στην εποχή μας και αξιοποιώντας τα υλικοτεχνικά μέσα που προσφέρονται, υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης συνεδριών εξ αποστάσεως. Για λόγους δεοντολογίας και προαγωγής του βέλτιστου θεραπευτικού αποτελέσματος ωστόσο, αυτές γίνονται σε άτομα με τα οποία είτε βρισκόμαστε ήδη σε θεραπεία και για κάποιο λόγο αλλάζει ο τόπος διαμονής τους (μετακίνηση στην επαρχία ή στο εξωτερικό) είτε στην περιοχή όπου διαμένουν δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε συνάδελφο ο οποίος ασφαλώς και να ομιλεί κοινή γλώσσα με το θεραπευόμενο.

Διαβάστε περισσότερα

Μείνετε ενημερωμένοι...

Εγγραφείτε στο Newsletter ώστε να λαμβάνετε άμεσα τα νέα μου άρθρα και να ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις του γραφείου - ομάδες θεραπείας ή συμβουλευτικής, εργαστήρια και σεμινάρια.

Invalid Input

ή ακολουθήστε με στα Social Media

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

info@elenibone.gr
(+30) 210 92.24.160
(+30) 6946.953.637

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Δεινοστράτου 84
T.K. 11743, Αθήνα