Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα μέχρι την ηλικία των έξι ετών. Στη συνέχεια και μέχρι την ενηλικίωσή μου μεγάλωσα στα Ιωάννινα. Εισήχθην με εισαγωγικές πανελλαδικές εξετάσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Τμήμα Ψυχολογίας από όπου αποφοιτώντας απέκτησα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου. Έκτοτε διαμένω στην Αθήνα, όπου και ολοκλήρωσα τις ακαδημαϊκές μου σπουδές αποκτώντας τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο της Ανακουφιστικής Φροντίδας Χρονίως Πασχόντων. Παράλληλα, συνεχίζω με διαρκείς μετεκπαιδεύσεις στο αντικείμενο της ψυχολογίας και των ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων με κυριότερες την εκπαίδευση και εποπτεία μου στην Συστημική Θεραπεία, στην Θεραπεία Ψυχικού Τραύματος και στην Σωματική Θεραπεία. Μέχρι σήμερα, εξακολουθώ να εξελίσσομαι και να με γνωρίζω καλύτερα, μέσα από διαρκή προσωπική θεραπεία, τόσο σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, καθώς και είμαι μητέρα τριών παιδιών.

 

Εκπαίδευση

2023 - παρόν: Εκπαίδευση εποπτών στην δημιουργική εποπτεία ΑΘΥΡΜΑ και Connective Drama

2021 - παρόν: Εκπαίδευση στην μέθοδο σωματικής θεραπείας Alexander Technique από τον Martin Warner

2020 - παρόν: Εκπαίδευση στη Μέθοδο Σωματικής Θεραπείας Τραύματος Deep Brain Reorienting από τον εμπνευστή της Frank Corrigan

2014 - 2018: Εκπαιδευτικά Σεμινάρια στη Θεραπεία Τραύματος με τις μεθόδους CRM (Comprehensive Resource Model) και Brainspotting από το Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών

2010 - 2013: Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Συστημική Θεραπεία, Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας Ψ. Ν. Α

2010 - 2013: Ολοκλήρωση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών “Οργάνωση και Διαχείριση Ανακουφιστικής και Υποστηρικτικής Φροντίδας Χρονίως Πασχόντων”

2012 - 2013: Εισαγωγικό Σεμινάριο στην Ψυχοσωματική, Ελληνική Ψυχοσωματική Εταιρεία - Ipso P. Marty

2010 - 2012: Εισαγωγικές Διαλέξεις στην Ψυχανάλυση, Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία

2010 - 2011: Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Βραχεία Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής

2009 - 2010: Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης στην Ειδική Αγωγή, Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης: Ένα Σχολείο για Όλους, Εκπαίδευση μαθητών με νοητική ανεπάρκεια και εκπαίδευση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.

2002 - 2008: Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου

 

Εποπτεία

2023 - παρόν: Connective Drama - Κέντρο Ψυχοθεραπείας μέσα από την Τέχνη

2020 - παρόν: DBR, Frank Corrigan

2016 - 2020: Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών

2014 - 2016: Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας Ψ. Ν. Α.

 

Καριέρα

Από το Σεπτέμβριο του 2011, διατηρώ ιδιωτικό γραφείο παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και διοργανώνοντας εκπαιδευτικά εργαστήρια. Ακόμη, εργάζομαι εποπτικά με επαγγελματίες ψυχοθεραπευτές καθώς και διδάσκω στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Η Ανακουφιστική Φροντίδα - Παγκόσμιο Ανθρωπιστικό Δικαίωμα" του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α. Παράλληλα, είμαι συνιδρύτρια και επιστημονικά υπεύθυνη του ΨυχολοΖῆν, διεπιστημονικό διαδικτυακό περιοδικό με στόχο την ενημέρωση γύρω από θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία.

Από το 2012 έως το 2015 εργάστηκα ως Ψυχολόγος στο «Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού» στο Κέντρο Ημέρας «Αριάδνη» παρέχοντας ψυχολογική θεραπεία σε άτομα με ψυχωσικές διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας και διαταραχές διάθεσης, θεραπεία ομάδας στον ίδιο πληθυσμό και ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική στο οικογενειακό περιβάλλον. Επιπλέον, εργάστηκα ως ψυχολόγος σε προγράμματα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων ευπαθών κοινωνικά ομάδων και σε δομές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για ενήλικες παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη ευπαθών ομάδων, ατομική θεραπεία, θεραπεία ομάδας και επαγγελματική συμβουλευτική.

Το διάστημα 2011 – 2012 απασχολήθηκα εθελοντικά ως ψυχολόγος στο ΚΕΔΔΥ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ πραγματοποιώντας κλινική εκτίμηση και καταγραφή της εικόνας τους σε μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας με μαθησιακές και άλλες δυσκολίες καθώς και διαταραχές αντίληψης και διαγωγής, χορήγηση και αξιολόγηση ψυχομετρικών εργαλείων αξιολόγησης νοημοσύνης καθώς και σύνταξη εξατομικευμένων εκθέσεων αξιολόγησης και προτάσεων εκπαίδευσης.

Το διάστημα 2009 με 2011 εργάστηκα ως Ψυχολόγος στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς “Οι Άγιοι Ανάργυροι” παρέχοντας ατομικές συνεδρίες σε ογκολογικούς ασθενείς καθώς και άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντός τους για διαχείριση της ασθένειας, του πόνου και των ψυχικών του διαστάσεων, του πένθους αλλά και αποκατάστασης μετά από ίαση.

 

Πρακτική Άσκηση

  • Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου, Θεραπεία Οικογένειας, Αναστοχαστική Ομάδα (Οκτώβριος 2013 – Ιούνιος 2014)
  • Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παράρτημα Αρεταίειου Νοσοκομείου Εργαστήριο Ακτινολογίας, Μονάδα Ανακούφισης Πόνου & Παρηγορητικής Αγωγής (Μάιος – Ιούλιος 2011, Σεπτέμβριος 2009 – Ιούνιος 2010)
  • Εξατομικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης κατ’ οίκον σε άτομα με νοητική υστέρηση και σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες στα πλαίσια του Διαπανεπιστημιακού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης στην Ειδική Αγωγή, Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης (Σεπτέμβριος 2009 – Μάιος 2010)
  • ΟΚΑΝΑ – Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης Βραχείας Διάρκειας Πειραιά (Οκτώβριος 2005 – Φεβρουάριος 2006)

Όλα ήταν δύσκολα πριν γίνουν εύκολα!

Χρειάζεται αποφασιστικότητα ώστε να αλλάξουμε το πλαίσιο και τις ισορροπίες της ζωής μας!
Και είναι συχνά κοπιαστικό. Το αποτέλεσμα όμως μας δικαιώνει!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δυνατότητα  online συνεδρίων

Μείνετε ενημερωμένοι...

Εγγραφείτε στο Newsletter ώστε να λαμβάνετε άμεσα τα νέα μου άρθρα και να ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις του γραφείου - ομάδες θεραπείας ή συμβουλευτικής, εργαστήρια και σεμινάρια.

Invalid Input

ή ακολουθήστε με στα Social Media

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

info@elenibone.gr
(+30) 210 92.24.160
(+30) 6946.953.637

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Δεινοστράτου 84
T.K. 11743, Αθήνα