Η συμβουλευτική αποτελεί μία μέθοδο επεξεργασίας ενός συγκεκριμένου ζητήματος που απασχολεί το άτομο. Στοχεύει στη διερεύνηση του πλαισίου μέσα στο οποίο προκύπτει το ζήτημα, την αναζήτηση πληροφοριών για αυτό καθώς και τη διερεύνηση των πόρων του ατόμου και της καταλληλότερης διαχείρισης που μπορεί να συμβεί απέναντι σε μία κατάσταση λιγότερο ή περισσότερο επείγουσα. Το πρόβλημα που αποτελεί και αφορμή για να προχωρήσει κανείς στην αναζήτηση συμβουλευτικής μπορεί να σχετίζεται με οποιαδήποτε πτυχή της ζωής και της λειτουργικότητάς του, όπως το εργασιακό περιβάλλον, το προσωπικό σχετίζεσθαι, οι οικογενειακές σχέσεις κ.α.

Η συμβουλευτική δεν αποτελεί ψυχοθεραπεία υπό την έννοια, ότι δεν προχωράει στη σε βάθος ανάλυση του ατόμου, αλλά στοχεύει στην ενδυνάμωσή του σχετικά με την ικανότητα αντίληψης μίας συνθήκης και επίλυσης προβλημάτων, στοχοθέτησης, ιεράρχησης προτεραιοτήτων, αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων και λήψης αποφάσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορεί το άτομο έχοντας πια διαχειριστεί το αρχικό πρόβλημα για το οποίο και αναζήτησε υποστήριξη να προχωρήσει σε θεραπευτική διαδικασία.

Η διαδικασία της συμβουλευτικής μπορεί να ολοκληρωθεί σε συγκεκριμένο αριθμό συνεδριών ανάλογα με το αίτημα.

Όλα ήταν δύσκολα πριν γίνουν εύκολα!

Χρειάζεται αποφασιστικότητα ώστε να αλλάξουμε το πλαίσιο και τις ισορροπίες της ζωής μας!
Και είναι συχνά κοπιαστικό. Το αποτέλεσμα όμως μας δικαιώνει!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δυνατότητα  online συνεδρίων

Μείνετε ενημερωμένοι...

Εγγραφείτε στο Newsletter ώστε να λαμβάνετε άμεσα τα νέα μου άρθρα και να ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις του γραφείου - ομάδες θεραπείας ή συμβουλευτικής, εργαστήρια και σεμινάρια.

Invalid Input

ή ακολουθήστε με στα Social Media

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

info@elenibone.gr
(+30) 210 92.24.160
(+30) 6946.953.637

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Δεινοστράτου 84
T.K. 11743, Αθήνα